«Architects, not Architecture» tilbake i Oslo

Etter lang ventetid på grunn av pandemien, feirer den internasjonale arrangementserien «Architects, not Architecture», eller «AnA», sitt comeback i Norge.

Det ble første gang arrangert i Oslo i 2018 og gjentatt i 2019. Schüco Norge har vært med som stolt partner av arrangementet fra starten og gleder seg til å gjenta dette nå, skriver bedriften i en pressemelding.

«AnA» har som mål å få frem det vi normalt ikke ser. Tre velkjente arkitekter blir invitert på scenen for å snakke om seg selv. De kan ikke snakke om sine prosjekter, som i mange tilfeller både er internasjonalt kjente og prisbelønte. Men de kan snakke om sin reise frem til i dag, fortelle om sine erfaringer, og dele sin intellektuelle kunnskap om arkitektur.

Publikum får en bedre forståelse av deres arbeid og prosjekter, selv uten at disse presenteres.

Med dette originale oppsettet ble arrangementserien, grunnlagt i 2015 i Hamburg, rask en suksess. Ikke bare i Tyskland, men også internasjonalt.

Meriterte arkitekter

Torsdag, 1. september 2022 på DOGA kommer tre meriterte arkitekter. Det er to av de mest kjente norske arkitektene og en spesiell gjest fra Storbritannia som vil dele sine tanker og personlige erfaringer. De vil fortelle om sitt kreative arbeid og hva som har påvirket dem som arkitekter:

De tre er kjent for sitt arbeid og sine karrierer.

Sir Peter Cook har vært sentral i den globale arkitekturen i over et halvt århundre. Han var en av grunnleggerne av den innflytelsesrike Archigram-gruppen på 1960-tallet, er tidligere direktør for Institute for Contemporary Art (ICA), London, og Bartlett School of Architecture ved University College London (UCL).

Beate Hølmebakks arbeid i Manthey Kula, har gjort henne kjent for små men forlokkende arkitektoniske inngrep, som leker med form og kontekst på en uvanlig måte. Hun har vært professor ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, AHO, siden 2007.

Reiulf Ramstad, leder det Oslo-baserte arkitektfirmaet Reiulf Ramstad Architects (RRA). De viser en mennesklig tilnærming i sitt arbeid. – Arkitektur skal heve kvaliteten på miljøet istedenfor å påtvinge seg det, hevder Ramstad.

Mer informasjon om arrangementet finner du her.

Kilde: Architects, not Architecture

Siste innlegg

Foto av tårnhytter i Manshausen 3.0

To tårn på Manshausen

Polfarer Børge Ouslands landskapshotell har blitt utvidet med hyttene Nansen og Amundsen som har glass fra tak til gulv. Tekst: Therese Myklebust   Arkitekt Snorre Stinessen har...