Aktuelle messer i 2024

Er du interessert i nyheter innen arkitektur, glass og fasader? Her er en oversikt over fire europeiske messer som kan være aktuelle:

Fensterbau frontale

Nürnberg 19. – 22. mars 2024

Fensterbau/frontale i Nürnberg er en av verdens ledende messer for vinduer, dører og fasader, tilhørende teknologier, komponenter og sammenstillinger samt tilhørende utstyrs- og serviceprogram.

21.mars kl. 10.30-14.00 i NCC Øst messesenter arrangeres blant annet forumet Architecture-Window-Facade Forum rettet mot arkitekter og planleggere. Internasjonale eksperter holder forelesninger om mottet «umbau:fähig». Deltakelsen er gratis.

På samme sted kan man også melde seg på to ulike omvisninger for arkitekter og planleggere. Det første omfatter modulbygg og prefabrikasjon. Det andre omfatter bærekraftige løsninger innen holdbarhet, fleksibilitet, ressursbevaring, ettermontering, tilgjengelighet / terskelfrie overganger, sirkulær konstruksjon og fornybare og / eller resirkulerbare materialer.

Les mer: frontale.de

Nordbygg 2024

23. – 26. april 2024

Nordbygg er Nordens største møteplass for bygg- og anleggsbransjen og samler annethvert år besøkende fra byggesektoren i Sverige, men også fra resten av Skandinavia, Baltikum og Europa.

Paralellt med Nordbygg arrangeres også RoomVent 2024 som er en konferanse om ventilasjon og inneklima. Energi och Miljötekniska Föreningen (EMTF) er hovedarrangør, i samarbeid med Svensk Ventilation og Nordbygg.
Les mer: nordbygg.se

Intersolar Europe

Utstilling: 19. – 21. juni 2024
Konferanse: 18. – 19. juni 2024
München

Intersolar Europe er verdens ledende utstilling for solenergiindustrien. Den fokuserer på de nyeste trendene, utviklingene og forretningsmodellene innen solenergi. Ca 1,370+ utstillere befinner seg på et utstillingsområde på hele 111,000 kvm.

Les mer: intersolar.de/home

Intersolar Europe er en del av innovasjonshuben The smarter E Europe, Europas største utstillinge for energiindustrien, på Messe München.

Les mer: thesmartere.de/home

glasstec Düsseldorf

22. – 25. oktober 2024

Glasstec er verdens ledende møteplass og utstillingsvindu for teknisk utvikling innenfor: Glassproduksjon og -bearbeiding, glassprodukter i alle formater, solproduksjonsteknologi, solcellekomponenter og -løsninger, multifunksjonell fasadeteknologi, bilglass, håndverk og design, verktøy og utstyr.

På agendaen for årets glasstec er temaer som dekarbonisering, sirkulærøkonomi og digitalisering. Temaene tas opp i tilhørende konferanser, fora og møter. Den spesielle showglass-teknologien live (gtl) utvides ytterligere i år, og er både banebrytende og inspirerende.

Les mer: glasstec-online.cogl

Siste innlegg

Illustrasjon av Nye Drammen Sykehus

– BIM er vår mulighet til å påvirke arkitekturen

Er Drammen Sykehus et skoleeksempel på hvordan digitale verktøy og BIM kan revolusjonere byggebransjen og levere prosjekter som både møter dagens behov, men også...